ALIŞVERİŞ TUTKUSU KADINLARIN GENLERİNDE VAR!


Yapılan çalışmalara göre alışveriş alışkanları genetik mirastan etkileniyor. Erkek ve kadınların tarih öncesi zamanlardaki rolünün, günümüzdeki alışveriş alışkanlıklarını belirlediği düşünülüyor.

Tarih öncesinde kadınlar yiyecek toplamak için çocuklarıyla vakit geçirirken avcı erkekler avlarını yakalamak için plan yapmakla meşguldüler. Araştırmalar, yiyecek bulmak için görülen bu iki farklılığın günümüze alışveriş alışkanlıklarında meydana gelen farklılıklar olarak yansıdığını gösteriyor.

Erkek ve kadınların tarih öncesi zamanlardaki rolünün, günümüzdeki alışveriş alışkanlıklarını belirlediği düşünülüyor. Tarih öncesinde kadınlar yiyecek toplamak için çocuklarıyla vakit geçirirken avcı erkekler avlarını yakalamak için plan yapmakla meşguldüler. Araştırmalar, yiyecek bulmak için görülen bu iki farklılığın günümüze alışveriş alışkanlıklarında meydana gelen farklılıklar olarak yansıdığını gösteriyor.
Bilim adamları, kadınların alışveriş yaparken harcadığı sürenin uzun olmasını tarih öncesinde kadınların en sağlıklı ve en kaliteli yiyeceği bulmak için geçirilen zamanın uzun olmasından miras kaldığını düşünüyor. Erkekler ise aynı dönemde bu davranışın aksine avlarını önceden belirleyip avlanıp geri dönüyorlardı. 
Michigan Üniversitesi'nden Prof. Daniel Kruger yaptıkları çalışmanın çiftlerin alışverişe çıktıklarında neden anlaşamadığını da açıkladığını söyledi. Kruger aynı zamanda çalışmanın önümüzdeki yılbaşında hediye kavgalarına son verebileceğini ekledi.   
EN İYİ İÇİN UYUM SAĞLADILAR 
Kruger açıklamasına şöyle devam etti; “Tarih öncesi dönemlerde yiyecek arama çocuklarında dâhil olduğu günlük sosyal bir aktiviteydi aynı bugünkü alışveriş gibi... Kadınlar henüz mağara dönemlerinde en kaliteli yiyeceği seçmeyi öğrendiler ve hangi meyvenin insana zararlı olup olamadığı o zamanlarda biliyorlardı. Toplayıcılık görevini üstlenerek renk seçimi gibi özellikleri gelişti ve bu mirası günümüzde alışverişte kullanıyorlar. Bu adaptasyon kadınların genlerine işledi aynı şekilde plan kurup amaca yönelmenin erkeklerin genlerine işlediği gibi.”
Kruger bu konu hakkında çalışmalara, çıktıkları bir Avrupa turu sırasında başladıklarını belirtti ve Prag’a yakın bir kasabada durduklarında hiç bir erkek alışveriş yapmak istemezken kadınların ilk isteğinin alışveriş olması üzerine konunun üstüne gittiğini belirtti.


Ntvmsnbc.com

0 yorum:

Yorum Gönder

HAŞİYE

Hovardalık günlerimin sonunda daha fazla hayaller içerisine gömülür, pişmanlık, gözyaşları, lanetler ve sevinçlerle dolardı yüreğim. Bazı zamanlar, bu sarhoşluk ve her yanımı kuşatan mutluluk, bana kendimle alay etmeyi unuttururdu. Neredeyse damarlarımda dolaşırdı umut, inanç ve sevgi. O zamanlar dışarıdan gelecek bir mucizeyle önümdeki her şeyin ferahlayacağına, iyi, güzel ve kusursuz bir çalışma ufkunun beni beklediğine inanırdım. Yeraltından Notlar -Dostoyevski

CIRCA LUMINA

It seems to me that we must make a distinction between what is "objective" and what is "measurable" in discussing the question of physical reality, according to quantum mechanics.The state-vector of a system is, indeed, not measurable, in the sense that one cannot ascertain, by experiments performed on the system, precisely (up to proportionality) what the state is; but the state-vector does seem to be (again up to proportionality) a completely objective property of the system, being completely characterized by the results it must give to experiments that one might perform.

Roger Penrose- The Emperor's New Mind